ÜNİVERSİTELİLERİN İŞ HAYATINA “KALİTE”Lİ HAZIRLIĞI PROJESİ

ÜNİVERSİTELİLERİN İŞ HAYATINA “KALİTE”Lİ HAZIRLIĞI PROJESİ

1     ADI;ÜNİVERSİTELİLERİN İŞ HAYATINA “KALİTE”Lİ HAZIRLIĞI

2     AMAÇ: Bilgi çağını yaşadığımız, iletişim teknolojisinin hızla geliştiği, rekabet, kaliteli ürün ve hizmet anlayışının önem kazandığı günümüz dünyasında firmalar için önem arz eden en önemli konuların başında toplam kalite anlayışı gelmektedir. Toplam kalite anlayışı kalite yönetiminde üst yönetimin sorumluluğu, her seviyede ve her alanda kalite yönetimine ilişkin eğitim faaliyetleri, kalite geliştirmenin sürekli olması, kalite çemberleri ile tüm iş gücünün kalite pekiştirme faaliyetlerine katılmalarının sağlanması şeklinde ifade edilebilir.

Toplam kalite anlayışı sistem kalitesi, firma kalitesi, hedeflerin kalitesi, iş kalitesi, hizmet kalitesi, iletişim kalitesi, süreç kalitesi,  yöntem kalitesi ile;  işçiler, memurlar, mühendisler ve yöneticiler dâhil topyekün çalışanların insan kalitesi gibi birçok sistemin birbirleriyle entegresinden oluşur. Günümüzde Toplam kalite anlayışı firmaların olmazsa olmazı arasına girmiştir ve bu doğrultuda firmalar özellikle mühendislerin bu konuda yeterli bilgi ve donanıma sahip olmasını aramaktadır.

Bu doğrultuda, projemizin amacı,  gelecekte büyük ölçekli firmalar başta olmak üzere küçük ve orta ölçekli işletmelerde (KOBİ) çalışacak olan mühendislik öğrencilerine toplam kalite konusunda verilecek eğitimlerle bilgi, deneyim ve niteliklerinin arttırılarak kişisel gelişimlerine katkı sağlanması ve iş hayatına hazırlanmasıdır.

 

3     KONU: Ankara’daki üniversitelerde mühendislik öğrenimi gören öğrencilere, proje kapsamında düzenlenecek olan ve  ISO 9001,  Kalite Yönetimi Sistem Standartları,  ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Standartları, TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standartları, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standartları gibi uluslararası standartlar ve yönetim sistemlerinin anlatılacağı; yönetim sistemi seminerlerinin verilmesi ve ilgili sertifikalarının sağlanması, ayrıca işletme yönetimi, iletişim, işyerinde organizasyon, takım çalışması, işyerinde yöneticilik, liderlik, işyerinde toplantı yönetimi ve zaman yönetimi gibi eğitimler vererek öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlaması projemizin konusunu oluşturmaktadır. 

 

Projemiz kapsamında,  mühendis adayı öğrencileri  tecrübe ve bilgi sahibi roll model mühendislerle buluşturmayı, branşlarıyla alakalı teknik, teorik ve pratik bilgileri öğrenmelerini sağlayacak 3 adet söyleşinin düzenlenmesi planlanmaktadır. Söyleşilere, öğrenciler ile birlikte dernek üyeleri de katılacaktır. Söyleşiler “KOBİ’lerde İşletme Kalitesi” konusunda Ostim Organize Sanayi Bölge Başkanı tarafından OSTİM konferans salonunda, “İnovasyonda kalitenin önemi” konusunda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı tarafından Yıldırım beyazıt üniversitesi konferans salonunda, “İşletmede Profesyonellik ve Verimlilik Kalitesi” konusunda TÜMSİAD tüm sanayici ve işadamları derneği  Ankara Şube Bşk Yardımcısı tarafından TÜMSİAD tüm sanayici ve işadamları derneği Ankara şubesi konferans salonunda verilecektir. Bu söyleşiler ve söyleşi verilecek seminer salonları konusunda  TÜMSIAD Ankara Şubesi, yıldırım beyazıt üniversitesi, ve Ostim Organize Sanayi Bölge müdürlüğü ile işbirliği yapılmıştır.

Projemizin kapsamında 3 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalara teknik gezi düzenlenecektir. Bu geziler için, TÜMSİAD tüm sanayici ve işadamları derneği Ankara Şubesi ile işbirliği yapılmıştır. Böylelikle öğrencilerin ziyaret edilen fabrikanın toplam kalite Yönetim anlayış ve uygulamalarını yerinde görmeleri sağlanacaktır. 

Son olarak, kurum yöneticilerinin, üniversite temsilcilerinin, dernek üyelerimizin ve öğrencilerimizin katılacağı toplam 100 kişilik yemekli proje kapanış toplantısı düzenlenecektir. Toplantımızda öğrencilerimize sertifika töreni de düzenlenecektir.

Proje faaliyetleri kapsamında 15 seminer verilecektir.


Paylaş :
iyzico ile öde